Ağırlıkları güvenli bir şekilde taşıyın

Ağır yükler için Blickle'dan geniş teker ve rulet portföyü

İster havaalanı, ister üretim holü olsun: Çok ağır yüklerin taşınması gerektiğinde, genellikle özel taşıma platformları kullanılmaktadır. Uygun altyapı burada belirleyici bir rol oynamaktadır. "Ağır parçaların" iyi hareket etmesini sağlamak için sağlam teker ve ruletler gereklidir. Bu amaçla 100 tona kadar yükleri kaldırabilen geniş bir ağır yük tekeri ve ruleti portföyü sunuyoruz.

Ağır yük ruletleri alanının en iyisi, 30 tona kadar azami taşıma kapasitesine sahip LSSD-GSPO 500K çelik kaynaklı çiftli ağır yük ruletidir. Özellikle pürüzsüz zeminlerde düşük yuvarlanma ve yönlendirme direnci sunan ağır yük dökme poliamid tekerlerle donatılmıştır. Ağır yük ruleti, kompakt tasarımının yanı sıra son derece yüksek katılık ile karakterize edilir. Burada kullanılan döner taç son derece sağlamdır ve dört noktalı bir mil yatağına sahiptir.

Ağır yük tekerleri ve ruletlerinin standart kullanım alanları:

Taşıma işleminin sarsıntısız gerçekleşmesini ve malların varış noktasına hasarsız şekilde ulaşmasını sağlamak için ayrıca yaylı modeller mevcuttur. Bu ürünler, mükemmel yay ve sönümleme özellikleriyle öne çıkar ve ilgili uygulamaya uygun şekilde tasarlanmıştır. Müşterinin talebi üzerine, müşterinin söz konusu uygulamasına özel olarak uyarlanmış çözümler de geliştirilebilir. Blickle'de ağır yük tekerleri tasarım departmanı müdürü Thomas Zimmer şöyle bildiriyor; "Ağır hizmet sektöründe sürekli çok yüksek yük taşıma kapasitesinin kompakt bir tasarımla birleştirilmesi talebiyle karşılaşıyoruz. Müşterilerimiz yüksek hareket konforuna büyük önem veriyor. Bu yüzden çelik ve döküm tekerlerden uzaklaşarak, daha çok zemin korumasına katkıda bulunan poliüretan teker kaplamasına doğru bir eğilim görüyoruz."

Havacılık endüstrisi için özel tasarım

HYDRO firması 110 ton kapasiteli üç ayaklı krikosunda, üç ayaklı krikonun uçak altında hassas konumlandırılmasını sağlamak için uzatılmış akslı özel bir tasarım olarak Blickle LSD-SETH çelik kaynaklı ağır yük ruletlerini kullanmaktadır. HYDRO, endüstri lideri olarak 50 yıldan fazla bir süredir uçak ve motorların üretimi ve bakımı için ürünler ve projeler geliştirmektedir. HYDRO'nun üç ayaklı krikoları Yer Destek Teçhizatı alanında özellikle ekonomik ve yüksek verimli uçak bakımını mümkün kılmakta ve iki ila 210 ton kapasiteli tüm havacılık spektrumunu kapsamaktadır. HYDRO Yer Destek Teçhizatı iş birimi müdürü Pamela Lanzillotti şöyle aktarıyor; "Müşterilerimiz üç ayaklı krikolarımızı uzun mesafeler boyunca yüksek hızlarda ve kısmen kötü zeminlerde çalışma yerlerine çekiyorlar. Bu nedenle özellikle düşük yuvarlanma direncine sahip ruletleri aradık ve Blickle ile birlikte uygun bir özel çözüm geliştirdik."

Modüler taşıma sistemlerinde kullanmak için dörtlü rulet

Havacılık ve Uzay Endüstrisi için bir başka uygulamada da çelik kaynaklı dörtlü ağır yük ruletleri tam not almaktadır. Müşteri ağır ve hassas uçak bileşenlerinin taşınması için, geçiş yollarındaki zemin kirliliğini giderebilecek, ayak korumalı bir döner rulet arıyordu. Yük manuel olarak kaydırıldığından, düşük yuvarlanma direnci de önemliydi. Bu amaçla, sağlam bir döner taca sahip çelik kaynaklı bir ağır yük ruleti geliştirdik. Nispeten düşük yapı yüksekliği, yüksek bir maşa sağlamlığını sağladı. Rulet başına dört teker kullanılarak, yük daha kolay bir taşıma için geniş bir alana dağıtıldı. Düşük yuvarlanma direnci için, aynı zamanda zemini de koruyan yüksek kalitede Blickle Extrathane® poliüretan elastomerden üretilmış teker kaplamalı bir döküm teker gövdesi kullanıldı. Rulet, araç tekerleri veya fırlayan nesneler nedeniyle oluşabilecek yaralanmaları önlemek amacıyla bir ayak koruyucuyla donatıldı. Ayrıca poliüretan bir sıyırıcı da, daha küçük nesneleri yoldan dışarı iterek kesintisiz ve sarsıntısız bir sürüş sağlar.
Başarı Hikayesi

Mühendislerimiz, 500 tona kadar yükleri hareket ettiren özelleştirilmiş modüler taşıma sistemlerinde kullanılmak üzere yaylanmalı, dört tekerli bir ağır yük ruleti geliştirdi. Müşteri, yükü zemin üzerinde daha geniş bir alana dağıtmak için tahrik tekerlerine ek olarak taşıma sistemleri için destek ruletlerine ihtiyaç duyuyordu. Bunların her biri beş ton taşımalı ve düzensiz zeminleri dengelemek için yaylı olmalıydı. Müşteri için özel olarak tasarlanan, iki poliüretan yay ve dört Blickle Besthane® poliüretan teker kaplamalıpik döküm tekerle donatılmış ağır yük ruleti, bu gereksinimleri karşıladı ve istenen uygulama için uygun olduğunu kanıtladı.

Ağır yük tahrik silindiri son derece yüksek taşıma kapasitesi ile cezbediyor

Blickle Extrathane® poliüretan teker kaplamalı ağır yük tahrik silindiri yeni standartlar getiriyor. Dört ayrı tekere kıyasla neredeyse yüzde 25 daha fazla (100 tona kadar) taşır. Blickle çözümü, yüksek taşıma kapasitesine ek olarak müşteri için daha az montaj çalışması ve daha fazla güvenlik sunar. Ayrıca, optimum kuvvet dağılımı sayesinde daha ince bir teker aksı mümkün olur ve bu da daha fazla maliyet tasarrufu sağlar.
Başarı Hikayesi

Ağır yük tekerleri ve ruletlerin işlevlerini yakından incelemek ister misiniz? Animasyonlarımız için buraya tıklayın!