Büyüğü hareket ettiren küçük bileşenler

Konveyör ve ayırma tesisleri için Blickle’nin kılavuz tekerleri

Konveyör ve ayırma tesisleri (örneğin lojistik merkezlerinde veya havaalanlarında) zor bir işi yerine getirebilir: Kendilerinden daima daha yüksek hız ve yüklenme istenmekte, aynı zamanda işletmeci mümkün olduğunca düşük bekleme süreli güvenilir bir çalışma beklemektedir. Bu uygulamalar için Blickle, yüksek kalitesi ve mükemmel mekanik özellikleriyle en katı gereksinimleri karşılayan geniş bir kılavuz teker portföyü sunmaktadır.

Kurye, ekspres ve paket alanında (KEP) son derece hızlı bir şekilde büyümektedir. Bundan büyük ölçüde siparişlerin sayısını hızla yukarı çıkaran canlı online ticaret sorumludur. Ancak müşteriler aynı zamanda da daima daha hızlı teslimat süreleri, hatta çoğu kez aynı gün teslimat beklemektedir. Bununla birlikte dev lojistik merkezlerindeki KEP hizmet sağlayıcıları ve konveyör ve ayırma tesisi gereksinimleri artmaktadır.

Benzer görüntü, örneğin uluslararası havaalanlarında da görülmektedir: Bu havaalanları daima devasa boyutlara sahiptir ve daima daha yüksek yolcu sayısının üstesinden gelmek zorundadırlar. Burada doğal olarak her uçak yolcusunun bir bagajın hızlı ve hatasız bir şekilde doğru uçağa veya gişeye taşınmasını isteme hakkı bulunmaktadır. Bu da konveyör ve ayırma teknolojisine yalnızca mutlak yüksek teknoloji tesisleriyle yerine getirilmesi gereken zor bir görev vermektedir.

Her ayrıntıda uzman

Bu nedenle modern konveyör ve ayırma sistemleri çok özeldir ve en küçük ayrıntısına kadar ilgili kullanım amacına uyarlanmıştır. Bu, uygun kılavuz tekerlerin seçiminden sonra başlar: Küçük bileşenler, ister lojistik merkezleri, havaalanları, imalat endüstrisi ister madencilik olsun, tüm konveyör teknolojili tesislerde istenilen hareketi sağlar. Uzmanlar bu konuda iki türe ayrılırlar: biri hareket hattında yönlendirmek için bileşenlere veya yapı parçalarına yerleştirilmiş olan kılavuz tekerlerdir. Teker ve kılavuz arasındaki kontaklar burada çoğunlukla yalnızca kısa, ancak sıktır. Diğer versiyonlar belirli ve eşit bir yükü sürekli olarak taşıyan yürüyüş tekerleridir. Örneğin; bagaj veya paketler için bant konveyör tesislerinde.

Blickle teker ve rulet uzmanlarında ürün yöneticisi olan Maximilian Hoffmann, “Kullanım alanları kadar rulet gereksinimleri de farklıdır” demiştir. “Yalnızca kullanıma bağlı olarak çok farklı zorlanmalara maruz bırakılmaz, aynı zamanda dış etkiler de büyük ölçüde değişkenlik gösterebilir. Nihayetinde havaalanındaki bagaj ayırma tesisinde, açık maden ocağındaki moloz taşıma sistemindekinden tamamen farklı koşullar hakimdir.

Yüksek kalitede ve maliyet optimizasyonlu

Bu nedenle Blickle, ilgili kullanım durumuna mükemmel şekilde uyumlu kapsamlı bir kılavuz teker portföyü geliştirmiştir. Bu teker birçok boyutta, malzemede ve taşıma kapasitesinde satın alınabilir. Yüksek hızlar ve yüklenmeler için FTH ve FSTH serileri gibi yüksek kalitede çelik ve poliamid jantlı çözümler tavsiye edilir. Ruletler, çok yönlü Blickle Extrathane® poliüretan elastomerden meydana gelen teker kaplamalarıyla donatılmıştır. Şu özellikleriyle ön plana çıkarlar:

  • düşük gürültülü yürüyüş
  • düşük yuvarlanma direnci
  • zemini koruyucu
  • iz bırakmaz
  • aşınmaya karşı çok dayanıklı

FPOB serisi çok düşük bir yuvarlanma direncine sahip dinamik yük yaşıma kapasiteli Blickle Besthane® poliüretan elastomerden meydana gelen bir teker kaplamasına sahiptir. Olumsuz ortam koşullarına sahip uygulamalar için tasarlanmış olup ayrıca hidrolize karşı dayanıklıdır. Bu, diğer malzemelerden farklı olarak nem ile düzenli temasın daha hızlı bir aşınmaya yol açmayacağı anlamına gelmektedir. Polyamid jant, çelik veya alüminyum jantların aksine korozyona karşı dayanıklıdır. Bu sayede bu kılavuz teker, açık alanda kullanıma oldukça uyumludur.

Buna karşın kılavuz tekerlerin kullanımında ekonomi önemliyse, Blickle, FPO serisi gibi maliyet optimizasyonlu çeşitli çözümler sunmaktadır. Yüksek taşıma kapasitesi, kimyasallara karşı dayanım ve çok yönlü kullanım imkanlarıyla öne çıkmaktadır. Teker kaplaması kırılmaz ve kolay dönen poliamidden meydana gelmektedir. FPTH serisiyle Blickle, ürün çeşidinde termoplastik poliüretan teker kaplamalı teker ve ruletlere sahiptir. Bunlar çok sessiz yürüyüş özelliğiyle öne çıkmaktadır, aynı zamanda hidrolize karşı dayanıklıdır ve bu sayede açık alanda kullanıma en iyi biçimde uygundur.

Ürün çeşidinde yeni Vulkollan® ruletleri

Teker kaplamalı FSVU Vulkollan serisi Blickle portföyünde tamamen yenidir. Bu malzemenin avantajları düşük yuvarlanma direnci, dinamik açıdan yüksek yük taşıma kapasitesi ve düşük gürültülü yürüyüştür. Ayrıca tekerler ve ruletler iz bırakmaz ve zemini koruyucudur, yüksek hızlara, taşıma kapasitelerine ve eşiklere uygundur. İlerde standart ürün çeşidi yeterli gelmediğinde Blickle, özel çözümlerin geliştirilmesi ve üretimi için uzmanlaşmıştır.