70 Yıldır Mobilitenin Evi

Blickle Räder+Rollen 70. şirket yıldönümünü kutluyor 

Blickle Räder+Rollen bu yıl 70. kuruluş yıldönümünü "70 Yıldır Mobilitenin Evi" sloganıyla kutluyor. Peki mobilitenin 70 yıllık evi ne anlama geliyor? Blickle, Rosenfeld'deki genel merkezinden dünya çapında mobiliteyi mümkün kılıyor. Teker ve rulet üreticisinin geçmişi 1953 yılına kadar uzanıyor. O dönemde Wilhelm Sülzle, küçük hırdavat fabrikasını oğulları ve bugünkü genel müdür Reinhold Blickle'nin babası olan damadı Heinrich Blickle'nin yönetiminde üç bağımsız şirkete böldü. Yeni kurulan Blickle şirketi demir el arabası tekerleği üretimini devraldı. Ancak bu durum uzun süre böyle kalmadı ve şirket on yıllar içinde teker ve rulet sektöründe dünya pazar lideri haline geldi. Bu başarıyı destekleyen beş temel unsur vardır: kendini işine adamış bir ekip, dünya çapında bir satış ağı, geniş bir ürün yelpazesi, güvenen müşteriler ve yüksek düzeyde üretim uzmanlığı.

Rosenfeld'de 900'den fazla çalışana ev sahipliği yapıyor

Her gün 900'den fazla çalışan genel merkeze gelip gidiyor. Birçoğu için Blickle evlerinden bir parça haline gelmiştir. Amaçları her gün birlikte tekerleği yeniden icat etmek ve sürekli yeni, yenilikçi mobilite çözümleri yaratmak. Artan uluslararasılaşmaya rağmen Blickle, personelinin büyük çoğunluğunu Rosenfeld'deki tesisinde istihdam ediyor ve "Made in Germany" kalitesine büyük önem veriyor. Peki ama "Made in Germany" gerçekte ne anlama geliyor? Açık konuşmak gerekirse, bu terim sadece bir menşe adıdır. Ancak bizim için "Made in Germany" daha fazlasını ifade ediyor. Bu, Blickle'nin müşterilerine verdiği bir sözdür. Her müşteriye doğru çözümü - en yüksek kalite seviyesinde - sunabilmek için tekerlek ve teker üreticisi 70 yıllık geliştirme ve üretim bilgi birikimini 70 yıllık müşteri odaklılığı ile birleştiriyor. Amaç asla yerinde saymak değil, mobilite dünyasını yuvarlanmaya devam ettirmektir.

20 uluslararası satış şirketine ev sahipliği yapıyor

Toplam 20 uluslararası satış şirketi ve 120'den fazla ülkeye ihracatı ile Blickle, teker ve ruletnsektöründe küresel bir oyuncu ve dünya pazar lideri haline gelmiştir. Şirketin Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya-Pasifik'teki kendi satış şirketlerindeki 300'den fazla çalışanı ve dünya çapındaki ticari ortakları, Rosenfeld'de üretilen ürünler için benzersiz bir satış ağı oluşturuyor. Genel merkezdeki son teknoloji lojistik merkezi sayesinde 8.000 çeşit teker ve rulet stoktan hemen, 12.000 çeşit teker ve rulet ise iki ila üç gün içinde teslim edilebilmektedir.

Standart seride 30.000 teker ve rulet için ev

Teker ve ruletler için çeşitli uygulamalar, standart ürün yelpazesindeki 30.000 ürün kadar çeşitlidir. İster intralojistik, malzeme taşıma, makine ve tesis yapımı, mobil ekipmanlar ve her türlü cihaz veya tıbbi ve hijyen sektöründe olsun, Blickle teker ve ruletleri çok çeşitli gereksinimleri karşılar. Blickle, 100 tona kadar yük kapasitesine sahip çeşitli malzemelerden yapılmış ürünler sunmaktadır. Standart ürün yelpazesinde uygun bir teker ve rulet yoksa, mühendisler her türlü yeni zorluğu üstlenmekten mutluluk duyar, çünkü Blickle'de günün siparişi özel çözümlerdir.

Dünya çapında 70.000 müşteriye ev sahipliği yapıyor

Blickle, dünya çapında endüstri ve ticaretten 70.000'den fazla müşteri için güvenilir bir ortaktır. Teker ve rulet uzmanı, müşterilerine ister kişisel kontakları ister web sitesindeki canlı sohbet aracılığıyla olsun, kapsamlı bir danışmanlık hizmetleri yelpazesi sunmaktadır. Beş formatta CAD dosyaları da burada mevcuttur. Bu, müşterilere ürünleri tasarımlarına önceden entegre etme fırsatı veriyor. Yeni geliştirilen çevrimiçi mağaza ise alışverişi daha da kolaylaştırıyor; müşteriler doğal olarak yeni mağazada da kişisel koşullarını alıyorlar. Blickle, yeni bir ürün bilgi yönetim sistemi uygulayarak, tüm elektronik ürün verilerinin basit bir şekilde sağlanması için de temel oluşturdu. Bu sayede tüm verileri, resimleri ve fiyatları içeren bireysel e-kataloglar e-tedarik platformlarında kullanıma sunulabiliyor.

Yüksek üretim yetkinliği için ev 

Blickle için geçmişteki başarılarla yetinmemek çok önemlidir. Mevcut malzemelerin daha da geliştirilmesi, en modern makinelerin kullanılması ve üretim süreçlerinin sürekli olarak optimize edilmesi ön plandadır - ve tüm bunlar tek bir yerde merkezi olarak yapılır. Çok yüksek bir dikey üretim yelpazesiyle, yetkinlik ve deneyimi bilinçli olarak merkezimizde bir araya getiriyor ve böylece kısa mesafeler sağlıyoruz. Bu sayede müşteri taleplerine hızlı ve esnek bir şekilde yanıt verebiliyor ve uluslararası müşterilerimize kısa teslimat süreleriyle yüksek ürün kalitesi sunabiliyoruz. Satış, tasarım, geliştirme ve üretim el ele çalışıyor. En modern tasarım programlarının yanı sıra üretim ve test süreçlerine de erişimleri vardır. Rosenfeld'deki genel merkezde öne çıkan noktalardan biri de yeni müşteri yetkinlik merkezidir. Son teknoloji test tesisleri ve dünyanın en modern test pistlerinden biri ile Blickle ürünlerini test etmek için artık daha fazla fırsat sunuyor.

Hikaye yazılmaya devam ediyor

Şirketin rotası, nesillerin değişimiyle geleceğe yönelik olarak belirlenmeye devam ediyor: Dr. Sarah Blickle-Fenner ve David Blickle, şirkette uzun yıllar çalıştıktan sonra 2021 yılında Blickle Group'un genel müdürlüğüne atandı. Dr. Sarah Blickle-Fenner, babası Reinhold Blickle ile birlikte uluslararası satış ve pazarlama organizasyonunu yönetirken, makine mühendisi olan David Blickle üretim, satın alma ve teknoloji alanlarından sorumlu olacak. Böylece Blickle gelecekte de aile işletmesi olarak kalacaktır. Hem kuşak değişimi hem de 2023 yılında resmi açılışı yapılacak olan iki yeni bina ile Rosenfeld lokasyonuna olan bağlılığımızı açıkça ortaya koyuyoruz. Son teknoloji ürünü 24.000 metrekarelik yeni bir poliüretan üretim tesisinin inşası, bu ürün segmentindeki üretim kapasitesini yüzde 100'den fazla artıracak ve Rosenfeld tesisini dünyanın en büyük teker ve rulet üretim tesisi haline getirecektir. Mimari açıdan çekici idari eklenti, ek iş istasyonları, bir müşteri yetkinlik merkezi ve yeni şirket restoranı için alan sağlıyor. Sonuç olarak Blickle geleceğe umutla bakıyor ve 70 yıllık sadakatleri için müşterilerine, çalışanlarına ve tedarikçilerine teşekkür ediyor.