Güvenliğe odaklanın

Blickle teker ve ruletleri endüstriyel ortamlarda iş güvenliğini destekler

Güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamı, iş yerinde temel bir ilke ve haktır. Blickle, ürünleri ile iş güvenliğinin artırılmasına önemli bir katkı sağlamaktadır. Güvenli hareket ve frenlemenin yanı sıra yüklerin sağlam bir şekilde durması, iş kazalarının ana nedenlerini en aza indirir.

Almanya'da her gün tüm çalışanların yaklaşık yüzde 4'ü hastalanmaktadır (kaynak: Federal Sağlık Bakanlığı, BMG). Bu durum ülke ekonomisi için devasa maliyetlere yol açmaktadır: 2019 yılında Almanya'da 87,6 milyar avro kayıp üretim maliyeti (ücret maliyetleri) ve 148,7 milyar avro kayıp brüt katma değer (kaynaklar: Statista, BAUA). Bir şirket için bu, değerli çalışanların eksik çalışması, süreçlerin durması, kalan çalışanlara daha fazla yük binmesi, dolayısıyla kaza riskinin artması ve daha fazla hastalık izni anlamına gelir.

Ne yazık ki, aşırı itme ve yuvarlanma direncine sahip taşıma ekipmanları, kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları şeklinde hastalıkla ilgili devamsızlıklara neden olmaktadır. Bunlar dünya genelinde en sık görülen iş göremezlik, ağır sakatlık, sınırlı çalışma kabiliyeti ve erken sakatlık nedenleridir (kaynak: Federal Mesleki Güvenlik ve Sağlık Enstitüsü, BAUA). Bir araba hareket halindeyken, hızına bağlı olarak hızla tehlikeli bir mermiye dönüşebilir. Blickle, intralojistikteki potansiyel tehlikeleri taşıma aracının hareket durumuna göre üç alana ayırmaktadır: Hareket, frenleme ve hareketsiz durma. Tüm bu durumlarda, teker ve rulet uzmanı iş güvenliğini artırmaya yardımcı olur.

Araçları hareket ettirirken, sürüş sırasında zaten çok sayıda tehlike kaynağı vardır. Ayak korumalı bir tekerlek, araç tekerleklerinin veya fırlatılan nesnelerin neden olduğu yaralanmalara karşı koruma sağlar. Blickle müşterileri bu aksesuarı birçok döner- ve sabit rulet serisi için sunabilir.

Blickle ErgoMove im Einsatz

İşyeri kazalarını önlemek için, araba hareket halindeyken operatörün her zaman kontrolü elinde tutması da önemlidir. Blickle'nin tambur frenli tekerlekleri ile, geleneksel kilitleme sistemlerinden farklı olarak, araba hareket halindeyken arabanın hızı da azaltılabilir. Buna ek olarak Blickle, kişisel korumayı daha da artırmak için ölü adam fonksiyonlu çok çeşitli döner ve sabit tekerlekler sunar. Ölü adam freni 600 Newton'un üzerinde bir frenleme gücüne sahiptir. İlk konumda frenler kapalıdır ve sadece aktif olarak uygulandığında serbest kalır. Elektrikli tahrik sistemleri alanında Blickle'nin ErgoMove serisi elektromekanik ölü adam frenleri kullanır. Kumanda kollarındaki sensörlü el algılaması ile otomatik fren bırakma sayesinde, arabanın hareketi sadece operatörün her iki eli de aktif olarak arabanın üzerindeyse mümkündür. Kollardan biri bırakıldığında, araba derhal frenlenir. Acil durdurma ve sıkışma koruması fonksiyonu ayrıca basınç ve ezilme yaralanmalarını önler ve böylece en yüksek güvenlik standartlarını karşılar.

İş güvenliği sadece yükleri hareket ettirirken ve frenlerken değil, aynı zamanda dinlenme aşamasında da odak noktasıdır. Bu noktada Blickle'nin kapsamlı kilitleme sistemleri devreye girer. Bunlar ya tekerlek ve döner tabla kilitleri olarak doğrudan tekerleklere entegre edilir ya da kilitleme ayakları gibi bağımsız üniteler olarak esnek bir şekilde arabaya monte edilebilir. Klasik bir kriko ile karşılaştırılabilirler ve taşıma ekipmanını kaldırmadan yükü almaları bakımından farklılık gösterirler. Kilitleme ayakları çalıştırıldığında, araba ile zemin arasında yaklaşık 600 Newton'luk bir temas basıncı oluşur. Bu, ağır yüklerde bile güvenli bir duruş sağlar. Kilitleme kuvveti, gerçek yükten bağımsız olarak her zaman sabit kalır.

Blickle, özellikle elektrostatik deşarja karşı koruma için ürün yelpazesindeki neredeyse tüm tekerlekler ve tekerler için elektrik iletken bir versiyona sahiptir. Bir taşıma cihazının operatörünü ağrılı elektrostatik deşarjdan ve hassas elektronik taşıma ürünlerini hasardan korur. Bu şekilde Blickle, elektrikli ve mekanik ekipman üreticilerini ATEX (ATmosphère EXplosible) Avrupa direktifine uyma konusunda da destekler.