Blickle poliüretanı tercih ediyor

Yüksek kapasiteli tekerlek kaplamalarının üretimi için genişletilmiş kapasiteler

Tekerlekler ve ruletlerde poliüretan tekerlek kaplamalarının kullanımına yönelik trend giderek büyüyor. Bu polimer elastomerler sayısız avantaj sunmaktadır. Ayrıca bu elastomerler zemini koruyucu özellikte, düşük gürültülü ve yağa karşı dayanıklıdır. Blickle, dökme poliüretan tekerlek kaplamasına sahip tekerleklerin geliştirilmesi ve üretimi konusunda onlarca yıllık deneyime sahip olup portföyünde birçok endüstri ve uygulamada kendini kanıtlamış sayısız versiyona yer vermektedir. Blickle, elastomere yönelik artan talebi karşılamak amacıyla üretim kapasitelerini daha da genişletecek olup ardından dünyanın en büyük poliüretan tekerlek üretim tesislerinden birini işletecektir.

Üstün kaliteli poliüretan Blickle Besthane®

Taşıma arabalarının ve yükleme ekipmanlarının kullanılabilirliği ve işlevselliği büyük ölçüde kullanılan tekerleklerin ve ruletlerin kalitesine bağlıdır. Ayrıca tekerlek kaplaması da hareket konforu ve tutuşu etkiler. Blickle, 20 yılı aşkın süredir aşağıdaki malzemelerle poliüretan tekerlek kaplamaları geliştirmekte ve üretmektedir

  • Softhane®
  • Besthane® Soft
  • Extrathane®
  • Besthane®

Şu anda portföydeki üstün kaliteli poliüretan olan Besthane® sert poliüretan elastomerler arasında yer alır. 92 Shore A’daki tekerlek kaplaması, düşük ilk hareket ve yuvarlanma direnciyle öne çıkmakta olup aynı zamanda hidrolize karşı dayanıklıdır. Besthane® tekerlek kaplamasına sahip tekerlekler dinamik yükler altında son derece düşük ısınma gösterir ve bu nedenle yüksek hızlar için son derece uygundur. Blickle’nin ürün programındaki ilk poliüretan olan ve 92 Shore A sertliğe sahip Extrathane® günümüzde şirketin standart poliüretanıdır. Yüksek oranda kesilmeye ve ilerleyen yırtılmaya karşı dayanımlı yapısıyla öne çıkmaktadır. Kısa bir süre sonra Besthane® ve Softhane® kaplamalar sunulmuştur. Yumuşak bir polimer elastomer olan Softhane®, yüksek titreşim sönümleme özelliği ve zemini koruması ile öne çıkmaktadır. Ardından Blickle, Besthane® için hafif ve aynı zamanda hidrolize karşı dayanıklı bir alternatif olarak Besthane® Soft’u piyasaya sürmüştür. Bu kaplama tipine sahip tekerlekler dinamik yük altında iyi düzeyde tutuş, düşük gürültülü çalışma ve çok düşük ısınma sunar. Dolayısıyla bu tür kaplamalar yüksek hızlar için uygundur ve Blickle’nin elektrikli tahrik sistemlerinde kullanılmaktadır.
Bu konuda daha fazla bilgiye broşürümüzden ulaşabilirsiniz!

Yelpazenin yeni üyesi: Vulkollan®

Blickle, özel olarak geliştirilmiş tekerlek kaplamasına sahip poliüretan tekerleklerin yanı sıra, pazardaki güçlü talebe yanıt ve portföyü tamamlamaya yönelik bir karar olarak Vulkollan® ile üretilen tekerlek kaplamasına sahip tekerlekler sunmaktadır. 92 Shore A sertliğe sahip bu tekerlekler tahrik uygulamalarında yüksek dinamik yük taşıma kapasitesi ve iyi çekiş sağlamaktadır. Aynı zamanda iyi mekanik özelliklere sahip olan bu tekerlekler temel olarak konveyör teknolojisinde tahrik tekerleği olarak kullanılmaktadır.

Özel çözümlerde uzman

Blickle’nin değerlendirmesine göre, poliüretan tekerleklere yönelik talep artmaya devam etmektedir. Geniş ürün programında şu ürünler yer almaktadır

Yüksek dinamik ve mekanik yüklere yönelik özel poliüretanın yanı sıra optimum statik yuvarlanma direncine sahip modeller de portföyde mevcuttur. Çok yüksek taşıma kapasitesi gereksinimlerine sahip özel üretimler son derece önemli bir rol oynamaktadır. Yönetim kurulu üyesi David Blickle, şirketin imajını şu şekilde tanımlıyor: “Kendimizi sadece tekerlek ve rulet alanında standart tedarikçi olarak değil, aynı zamanda özel çözümlere yönelik bir uzman olarak görüyoruz. 30.000 standart üründen oluşan geniş yelpazemize rağmen, her geçen gün özel üretimler için çok sayıda müşteri talebi alıyoruz ve bu talebi müşterilerimizle yakın ilişki içinde yerine getirmekten dolayı mutluyuz.”

Kişiye özel üretimler Blickle’nin uzmanlık alanıdır. “Güçlü yönümüz kişiye özel müşteri çözümleri sunmamızdır. Mühendislerimizin derin bilgi birikimi sayesinde uygulamaya özel poliüretan ürünler geliştirmekte ve bu ürünleri optimize etmekteyiz. Deneyimli tasarımcılar, kimyagerler ve kontrol mühendislerinden oluşan ekiplerimiz, müşterilerimizin taleplerine göre nasıl mükemmel ürünler geliştirileceğini çok iyi bilmektedir. Ürün özellikleri proses parametreleri veya malzeme bileşimindeki düzenlemelerden etkilenmekte ve her kullanım amacına yönelik ideal tekerlek kaplaması geliştirilmektedir", diyor David Blickle.
Özel çözümler hakkında

En yeni teknolojiye uygun üretim teknolojisi

Kapsamlı portföy ve sayıları giderek artan özel çözümler yüksek üretim kapasiteleri gerektirmektedir. Üretimdeki engellerin önüne geçmekle ilgili olarak Blickle şunları söylüyor: “Müşteri taleplerine esnek bir şekilde yanıt vermeye devam edebilmek ve kısa teslimat süreleriyle yüksek kalite sunmak için en yeni teknolojiye ayak uydurmalı ve kapasitelerimizi genişletmeliyiz", diyor Blickle ve elindeki kartları açıyor: Blickle, planlanan yeni poliüretan üretim tesisiyle birlikte, geleceğe yönelik daha fazla potansiyel oluşturuyor. Temel atma töreni 2020’nin ortalarında gerçekleşecek. Bu genişletmenin ardından Blickle, dünyanın en büyük poliüretan tekerlek üretim tesislerinden birinin işleticisi olacak ve aynı zamanda şirket içindeki değer ve lojistik akışını optimize edecek.

Vulkollan®, Covestro Grubu’nun tescilli ticari markasıdır.